top of page

VLINDERTUIN

Morpho peleides, blauwe morpho in Vlinde
witwangtoerako foto gemaakt door photos_bysimone.jpg

In combinatie met een bezoek aan Indoor Aventure Minigolf kan je er ook voor kiezen om op avontuur te gaan in Vlindertuin Vlindorado! De wereld van de tropen verkennen en alle prachtige vlinders en vogels zien. De Vlindertuin ligt direct naast de Minigolf in hetzelfde gebouw.

Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent.

Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit.

 

Vlinderpoppen in de eigen rupsenkwekerij en uit Azië en Midden-Amerika

Vlindertuin Vlindorado kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de 'poppenkast' en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden.

 

Leerzame ervaring

 

In de tuin staan educatieve bordjes met veel informatie over de vlinders en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. 

Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen kunnen ontdekken hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan de vlindertuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring !

Kijk voor meer informatie op 

bottom of page