top of page

Bezoek Vlindorado, rondleiding anthuriumkas, lunch, boottocht natuurreservaat en rit in Paardentram

Houd er rekening mee dat er in 2020 geen rondleidingen in de kas gegeven worden. U kunt de kas op eigen gelegenheid bezoeken. Wij zijn druk bezig om een nieuwe invulling aan de kas te geven.

Ontdek met dit arrangement het prachtige schouwspel van de Westfriese natuur!

10.30-11.00 uur: ontvangst aan boord van Partyboot De Koperen Hoorn met koffie en appelgebak.

11.00-13.00 uur: 1,5 uur varen naar "Natuurgebied en vogelreservaat 't Waerdtje' bij Noord-Scharwoude/Oudkarspel. Aan boord wordt een lunch geserveerd.

13.00-13.30 uur: rondrit met de Paardentram naar Vlindertuin Vlindorado/Dekker Anthuriums.

13.30-14.00 uur: u krijgt een rondleiding door de tropische kwekerij waarin Anthuriums en Papaya's geteeld worden. U krijgt uitleg over de soorten die geteeld worden, hoe de anthuriums geplant worden, verpakt en klaar gemaakt voor de veiling, klimaatbestrijding, bestrijden van ziektes en plagen. Uw bezoek aan de kleurrijke kas waar alles echt nog handwerk is, is niet alleen een lust voor het oog maar ook erg informatief. Onze medewerkers zullen u de kneepjes van het kwekersvak met veel plezier bijbrengen. U kunt ook Papaya thee proeven.

14.00-14.30 uur: op het terras kunt u genieten van koffie/thee met een heerlijke koek.

14.30-15.30 uur: bezoek aan één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa, vlindertuin Vlindorado. In dit overdekte vlinderparadijs van ruim 1750m² waant u zich in het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten en laat u verrassen door de grote diversiteit aan bijzondere tropische bloeiende planten. Langs de verharde paden wordt door middel van informatiebordjes uitleg gegeven over de kleurrijke vlinders. U ontdekt hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Als u geluk heeft bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder. Tevens bezoekt u de vogeltuin. U staat oog in oog met prachtig gekleurde (zang)vogels die vrij rondvliegen in de volière waar u zelf doorheen kunt wandelen. Hierdoor kunt u de vogels goed van dichtbij bewonderen.

15.30-16.00 uur: na uw bezoek aan dit vlinderparadijs kunt u in de Paardentram rustig alle indrukken van de dag verwerken terwijl u door het typische Westfriese landschap weer terug naar de opstapplaats wordt gebracht.

Zie ook: 

De prijs voor dit arrangement (van 10.30 tot 16.00 uur) is: € 66,75 per persoon (vanaf 10 personen).

bottom of page